Ένας οδηγός για ασφαλή αγορά ιδιοκτησίας στην Κύπρο

Η Κύπρος αποτελεί αδιαμφισβήτηcyprus_slide_002τα έναν από τους κορυφαίους προορισμούς διακοπών της Ευρώπης. Άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο την προτιμούν για να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους, απολαμβάνοντας τον ήλιο, τη θάλασσα και τις μοναδικές υποδομές. Τι θα πρέπει, όμως, να προσέξετε σε περίπτωση που θελήσετε να αγοράσετε ιδιοκτησία στο νησί; Σίγουρα αποτελεί όνειρο ζωής, αλλά μια τέτοια αγορά σπάνια είναι εύκολη. Ο ακόλουθος οδηγός δημιουργήθηκε για να σας συμβουλεύσει βήμα-βήμα:

Βήμα 1ο: Συμβ
ουλευτείτε έναν μεσίτη

Οι μεσίτες υπάρχουν για να πωλούν ιδιοκτησίες και ανάμεσα στις υποχρεώσεις τους είναι να γνωρίζουν καλά τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Φυσικά, μπορείτε να ξεκινήσετε την αναζήτηση ιδιοκτησίας από το διαδίκτυο, αλλά η συμβουλή ενός μεσίτη υπερβαίνει τη λογική του «αγοράζω ότι βλέπω».

Βήμα 2ο: Προσλάβετε έναν δικηγόρο

Όταν πρόκειται να προβείτε σε αγορά ιδιοκτησίας πρέπει πάντα να έχετε δίπλα σας έναν δικηγόρο που εμπιστεύεστε. Αυτός θα σας συμβουλεύσει κατάλληλα και θα σας δώσει όσες πληροφορίες χρειάζεστε για να κινηθείτε νομότυπα.

Βήμα 3ο: Κάνετε ένα διερευνητικό ταξίδι

Σε περίπτωση που δε ζείτε στην Κύπρο, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε το νησί, για να διερευνήσετε τις ευκαιρίες που υπάρχουν. Βεβαιωθείτε ότι δε θα μείνετε μόνο μαζί με τον μεσίτη, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να σας περιορίσει μόνο στα μέρη που εκείνος επιθυμεί, αν θέλει να σας πουλήσει κάτι συγκεκριμένο. Φροντίστε να έχετε αρκετό χρόνο για να περιηγηθείτε μόνος στο νησί και να ανακαλύψετε κρυμμένες ευκαιρίες.

Βήμα 4ο: Μάθετε για τα έξοδα

Πριν αγοράστε οποιαδήποτε ιδιοκτησία πρέπει να γνωρίζετε με ασφάλεια όλα τα έξοδα που θα απαιτηθούν για την αγορά, καθώς και τους φόρους που θα καλύψετε, προκειμένου να μη βρεθείτε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Βήμα 5ο: Κριτήρια αγοράς

Είτε πρόκειται να αγοράσετε μια εξοχική είτε μια μόνιμη κατοικία, είναι απαραίτητο να σκεφτείτε το είδος ζωής που σας αρέσει. Είναι ένα από τα βασικότερα κριτήρια που μπορεί να δώσει την απάντηση σε ερωτήματα, όπως: «βουνό ή θάλασσα;», «απόμερο ή κεντρικό σημείο;».

Βήμα 6ο: Θα ενοικιάσετε την ιδιοκτησία σας;

Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να αγοράσετε όχι με το συναίσθημα αλλά με τη λογική. Μάθετε για τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής, δείτε τα δεδομένα και κινηθείτε έξυπνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *