Γιατί η Κύπρος έγινε το καλύτερο μέρος για αγορά ιδιοκτησίας;

Η απλούστερη απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι ότι η Κύπρος αποτελεί τον νούμερο ένα προορισμό για διακοπές και, επιπλέον, είναι πάντα συνετό να επενδύει κανείς στο μέλλον του. Οι πιο συμφέρουσες ιδιοκτησίες για αγορά στην Ευρώπη βρίσκονται στην Κύ323de16προ. Τα τελευταία πέντε χρόνια οι αρμόδιοι αναλυτές προβλέπουν συνέχεια άνοδο, ενώ τα τελευταία 4 χρόνια οι προβλέψεις αυτές έχουν επαληθευθεί.

Για του λόγου το αληθές, αν κάποιος είχε αγοράσει γη στην Κύπρο πριν 5 χρόνια για 150.000 ευρώ, τώρα η τιμή της θα άγγιζε τα 300.000 ευρώ, ίσως και περισσότερο σε κάποιες περιοχές, χωρίς να συνυπολογίζονται τα έσοδα από ενδεχόμενη ενοικίαση στο μεσοδιάστημα.

Είναι γεγονός πως, ιδιαίτερα οι Άγγλοι, έχουν κουραστεί από τον βροχερό και υγρό καιρό και αναζητούν κατοικίες σε πιο ηλιόλουστα μέρη στο εξωτερικό και η Κύπρος φαντάζει ιδανικός προορισμός. Κατά συνέπεια, και οι επενδυτές γης προτιμούν την Κύπρο, καθώς οι τιμές των κατοικιών και οικοπέδων αυξάνονται ταχύτερα από ό,τι στη Βρετανία.

Οι επενδύσεις στην Κύπρο αποτελούν μια πολύ συναρπαστική ευκαιρία για τους υποψήφιους επενδυτές. Πριν από δέκα χρόνια, μια ανάλογη τάση είχε δημιουργηθεί με στόχο την Ισπανία και τη νότια Γαλλία. Το κόστος αγοράς ιδιοκτησίας στην Κύπρο σήμερα ανέρχεται στο ένα τρίτο των τιμών στις χώρες εκείνες, αν και εκτιμάται ότι η σχέση αυτή θα αλλάξει.

Τελικά, γιατί κάποιος να αγοράσει ή να ενοικιάσει κατοικία στην Κύπρο; Η απάντηση είναι εύκολη, αφού πρόκειται για τον καλύτερο προορισμό για οικογενειακές διακοπές, έχει περισσότερες από 300 μέρες ηλιοφάνειας το έτος, οι παραλίες της είναι μαγευτικές και πεντακάθαρες, οι άνθρωποι είναι φιλόξενοι, το κόστος ζωής είναι χαμηλό, το κόστος απόκτησης κατοικίας είναι αυτή τη στιγμή πολύ προσιτό και η όποια επένδυση θα έχει διπλασιάσει την αξία της μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Επιπλέον, η Κύπρος είναι μια χώρα που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συναλλάσσεται σε ευρώ και οι περισσότεροι κάτοικοί της μιλούν άπταιστα αγγλικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *