Ο τζόγος είναι μία ασχολία με την οποία έχουν φλερτάρει εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Οι περισσότεροι έχουν ασχοληθεί ελάχιστα, όμως δεν είναι και λίγοι αυτοί που έχουν αφιερώσει όλη τη ζωή τους σε αυτόν και στα τυχερά παιχνίδια.

Σε μία εποχή όπου κυριαρχεί το διαδίκτυο, αναμενόμενη είναι και η διάδοση τυχερών παιχνιδιών στα σπίτια όλου του πλανήτη, σε ιστότοπους όπως το Spin Palace Καζίνο. Οποιοσδήποτε μπορεί να απολαύσει παιχνίδια όπως blackjack, πόκερ, ρουλέτα, κουλοχέρη και μπακαρά μέσα από την οθόνη του υπολογιστή του ή του κινητού του.

Αναμφίβολα, τα τυχερά παιχνίδια έχουν ψυχαγωγική απόχρωση μιας και είναι αυτό που λένε: παιχνίδια. Προσφέρουν τη δυνατότητα στον παίκτη να αποκτήσει χρήματα και να περάσει ευχάριστα την ώρα του, μέσα από την ψυχαγωγία. Επίσης, η αίσθηση του ρίσκου και του πονταρίσματος ανεβάζει την ψυχική διάθεση και διεγείρει το μυαλό του.the_cardsharps

Όμως, όπως σε όλα τα πράγματα, στα τυχερά παιχνίδια ελλοχεύει ο κίνδυνος, αν δεν υπάρχει μέτρο, η ασχολία αυτή να μετατραπεί σε εθισμό και σε εξάρτηση. Οι επιστήμονες έχουν ορίσει αυτή την κατάσταση ως παθολογικό τζόγο.

Ο παθολογικός τζόγος είναι μία ψυχική συμπεριφορά στην οποία ο εξαρτημένος άνθρωπος χάνει τον έλεγχο της κατάστασης και του εαυτού του, με αποτέλεσμα να οδηγείται στην οικονομική, στην ψυχολογική και συναισθηματική του καταστροφή, προκειμένου να ικανοποιήσει την ανάγκη του για τον τζόγο. Όλη η ζωή του περιστρέφεται γύρω από τα τυχερά παιχνίδια, παύει να τον ενδιαφέρει οτιδήποτε άλλο, απομακρύνεται από τους κοντινούς του ανθρώπους και από την πραγματικότητα, γιατί νιώθει όμορφα μόνο όταν παίζει. Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του παθολογικού τζόγου είναι η αναζήτηση βοήθειας σε ειδικούς ή επιστημονικές δομές, που ασχολούνται με τέτοιας φύσεως ψυχολογικές συμπεριφορές.

Εν κατακλείδι, ο τζόγος είναι ψυχαγωγία. Το αν θα μετατραπεί σε έναν εφιάλτη, εξαρτάται από τον ίδιο τον άνθρωπο που θα αποφασίσει να παίξει τυχερά παιχνίδια. Είτε θα παίξει με μέτρο, έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης, είτε θα παίξει αλόγιστα και χωρίς υπευθυνότητα.