Οι Νέες Προοπτικές Που Ανοίγονται στο Λιμάνι Λεμεσού

Η οικονομία της Κύπρου ανακάμπτει και μαζί έρχονται ευκαιρίες ανάπτυξης στη χώρα. Μία από αυτές είναι και η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του λιμανιού της Λεμεσού. Αν και συνοδεύτηκε από πολλές αντιδράσεις, αυτή η κίνηση θα αποτελέσει σημαντικό σταθμό στην ανοδική πορεία της τοπικής οικονομίας. Η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη, καθώς τονίζει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα αυτής της επένδυσης στην οικονομία της Λεμεσού και στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα, προμηνύει ότι θα σταθεί αρωγός στην όλη επένδυση και θα φροντίσει να καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις.
The EconomyΑν υπήρχε η δυνατότητα στο κράτος να καλύψει όλες τις ανάγκες που προκύπτουν αναφορικά με τις επενδύσεις, δεν θα ήταν αναγκαίες τέτοιες κινήσεις εκ μέρους ιδιωτών. Όμως, επειδή η Κύπρος (όπως και σχεδόν όλες οι υπόλοιπες χώρες δηλαδή) δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην τεράστια ζήτηση, είναι απαραίτητη η συμβολή ιδιωτών και επενδύσεων από το εξωτερικό. Γι’ αυτό και είναι αναγκαία η μεταβολή του καθεστώτος, ακόμη κι αν ορισμένοι είναι αντίθετοι σε τέτοιες μορφές ανάπτυξης.
Με τις ραγδαίες αλλαγές που υφίσταται το λιμάνι της Λεμεσού, θα μετατραπεί σίγουρα σε ένα εμπορικό κέντρο όπου ανθούν οι εισαγωγές, οι εξαγωγές αλλά και ο τουρισμός. Η ναυτιλία είναι δυνατή στην Κύπρο, γεγονός που θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο μέσα από την εξέλιξη και βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που παρέχει το λιμάνι. Όσο περισσότερες είναι αυτές οι υπηρεσίες και όσο πιο σύγχρονες είναι οι εγκαταστάσεις, τόσο μεγαλύτερα θα είναι αντίστοιχα τα περιθώρια κέρδους.
Είναι σίγουρο ότι αντιδράσεις θα υπάρχουν πάντοτε, ιδιαίτερα όταν κάποιος καλείται να ταράξει τα νερά και να αλλάξει την καθεστηκυία τάξη. Ωστόσο, αν ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια, αυτά που αναδεικνύονται είναι η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα του εκάστοτε έργου. Στην περίπτωση της ανάπτυξης του λιμανιού στη Λεμεσό, το αποτέλεσμα θα φανεί στο κοντινό μέλλον. Από τις μελέτες το μέλλον αυτό προδιαγράφεται άκρως επικερδές, καθώς εκτιμάται ότι θα ωφεληθεί η χώρα σε σημαντικό βαθμό.