Τα τυχερά παιχνίδια έχουν πρωταρχικό σκοπό τη διασκέδαση των παικτών, και είναι απλώς μια ανάλαφρη εκδοχή των μαθηματικών πιθανοτήτων. Ωστόσο, μπορούν γρήγορα να γίνουν εθιστικά καθώς προκαλούν στον παίκτη μια σειρά από συναισθήματα που συνοδεύονται από έκκριση ενδορφινών στον εγκέφαλο. Πως μπορούμε να καταλάβουμε αν κάποιος που γνωρίζουμε έχει εθιστεί στα τυχερά παιχνίδια; Η παρακάτω λίστα, που γράφτηκε για λογαριασμό του King Neptunes Καζίνο, δίνει μερικά ενδεικτικά παραδείγματα που αποδεικνύουν τον εθισμό κάποιου στο συγκεκριμένο θέμα.

  • Συχνότητα

Αν παίζετε συχνά, ή σχεδόν καθημερινά τότε είναι ξεκάθαρο ότι έχετε μια κάποια μορφή εθισμού στα τυχερά παιχνίδια.

  • Ψέματα

Ο εθισμένος παίκτης γνωρίζει βαθιά μέσα του τον εθισμό του και προσπαθεί να το κρύψει, συχνά ακόμη και λέγοντας ψέματα.

  • Ρεφάρισμαgambling-1298632_960_720

Όταν κάποιος ισχυρίζεται ότι συνεχίζει να παίζει με σκοπό να κερδίσει αυτά που έχασε λόγω μεγάλης ατυχίας ή κακών επιλογών, που δεν θα επαναλάβει, τότε απλώς χάνει ακόμη περισσότερα και ο εθισμός του μεγαλώνει.

  • Χαλάρωση

Όταν κάποιος ταλανίζεται από προβλήματα και επιλέγει την ενασχόληση με τυχερά παιχνίδια για να απαλύνει το άγχος που τον κυριεύει και να ξεχάσει για λίγο τα προβλήματά του, τότε είναι εθισμένος.

  • Δανεισμός

Εξαιτίας των χαμηλών πιθανοτήτων να κερδίσει κανείς σε οποιοδήποτε τυχερό παιχνίδι, τα χρήματα του εθισμένου παίκτη τελειώνουν γρήγορα και τότε ξεκινάει μια σειρά από αιτήματα δανεισμού χρημάτων στον οικογενειακό ή και ευρύτερο κύκλο του, με σκοπό να συνεχίσει τον εθισμό του.

  • Κλοπή

Όταν ο δανεισμός είναι πλέον αδύνατος, ο εθισμένος παίκτης καταφεύγει στην κλοπή χρημάτων ή αντικειμένων που μπορούν να πωληθούν για χρήματα.

  • Αδυναμία

Όταν ένας παίκτης δηλώνει ξεκάθαρα αδυναμία να σταματήσει να παίζει τυχερά παιχνίδια, τότε σημαίνει πως έχει πλήρη επίγνωση των επιπτώσεων του εθισμού του, και ότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο αυτού.

  • Καταστροφή

Όταν κάποιος είναι εθισμένος στα τυχερά παιχνίδια, τότε όλες οι πτυχές της ζωής του αρχίζουν να παρακμάζουν και να καταστρέφονται, αφού δεν υπάρχει ούτε χρήμα ούτε χρόνος για τίποτε άλλο. Αν τα επαγγελματικά σας, οι σχέσεις σας, οι σπουδές σας, η υγεία σας και η κοινωνική σας ζωή καταστρέφονται σχεδόν ταυτόχρονα, τότε έχετε εθισμό στα τυχερά παιχνίδια.