Πώς να χρηματοδοτήσετε μια επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου

Η χρηματοδότηση μια μικρής επιχείρησης αποτελεί πάντα πρόκληση για τον ιδιοκτήτη της, και τα πράγματα έχουν γίνει ακόμη δυσκολότερα εδώ και έξι χρόνια, όταν οι τράπεζες έκαναν πιο αυστηρά τα κριτήρια δανειοδότησης. Τα περισσότερα τραπεζικά ιδρύματ20150316052356-shutterstock-232609255α δανείζουν πλέον μόνο σε επιχειρήσεις με μακρόχρονο παρελθόν και αποδεδειγμένα σημαντικές ταμειακές ροές.

Με αυτά τα δεδομένα, κάθε επιχειρηματίας που θέλει να δραστηριοποιηθεί στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, πρέπει να εξετάσει εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης, στοχεύοντας στην επιτυχία και την πρόοδο της επιχείρησής του, με μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Δείτε ορισμένους εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης που θα σας επιτρέψουν να πετύχετε τη βέλτιστη μελλοντική απόδοση της επιχείρησής σας.

Πιστωτικές κάρτες

Η άντληση μετρητών από τις πιστωτικές σας κάρτες είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους να πετύχετε μια άμεση ρευστότητα, αλλά είναι και εξαιρετικά δαπανηρός, καθώς οι τράπεζες χρεώνουν υπέρογκους τόκους.

Ατομικές αποταμιεύσεις

Τα επιτόκια για προσωπικές καταθέσεις είναι εξαιρετικά χαμηλά και αν κατευθύνετε τα χρήματα που έχετε αποταμιεύσει στην επιχείρησή σας μπορείτε να ελπίζετε σε μια πολύ καλύτερη απόδοση, αν πετύχετε τους επιχειρηματικούς σας στόχους.

Δάνειο μέσω πιστωτικού δικτύου

Ένας νέος τρόπος δανεισμού μέσω διαδικτύου έχει αναπτυχθεί πρόσφατα, ο οποίος παρακάμπτει τις τράπεζες και επιτρέπει σε ιδιώτες να χρηματοδοτούν άλλους ιδιώτες. Εταιρείες όπως οι Lending Club και Prosper διευκολύνουν δάνεια έως 100.000 δολάρια, με ελκυστικά επιτόκια τόσο για τον δανειοδότη όσο και για τον δανειολήπτη, που πρέπει όμως να έχει άριστο χρηματοπιστωτικό προφίλ.

Υπηρεσίες συμμετοχικής μικροχρηματοδότησης

Τo crowdfunding, όπως είναι ο διεθνώς παραδεκτός όρος για τις υπηρεσίες συμμετοχικής μικροχρηματοδότησης, είναι ένας τρόπος να αντλήσετε κεφάλαια για την επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου σας, αρκεί να έχετε να παρουσιάσετε μια έξυπνη ιδέα και ένα σοβαρό επιχειρηματικό πλάνο, που θα τραβήξει την προσοχή των υποψήφιων μικροεπενδυτών. Οι Kickstarter και IndieGogo είναι οι κυριότερες πλατφόρμες crowdfunding.

Χρηματοδότηση με επιχειρηματικό κεφάλαιο

Τα Venture Capitals, όπως λέγονται διεθνώς τα επιχειρηματικά κεφάλαια, ψάχνουν για επενδύσεις σε τομείς που δυνητικά μπορούν να τους προσφέρουν υψηλές αποδόσεις και ένας τέτοιος τομέας είναι οπωσδήποτε και το ηλεκτρονικό εμπόριο.